BoHeMSA studentske razmjene | August

BoHeMSA studentske razmjene | Juli
July 27, 2017
Ne čekajte da drugi pišu za vas, budžet planirajte, a kofere u ruke, jer ja bih istim trenom sve ispočetka!!
September 20, 2017
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tokom mjeseca augusta, naši članovi ugostili su studente na profesionalnoj medicinskoj razmjeni u Sarajevu i Tuzli.

U Sarajevu je boravilo 6 studenata iz Turske, Litvanije, Ukrajine i Švedske. Svoju profesionalnu razmjenu, u trajanju od mjesec dana, obavili su na Klinčkom centru Univerziteta u Sarajevu. Studenti su boravili na klinici za Ortopediju i traumatologiju, Neurohirurgiju, Kardiologiju, Urgentnu medicinu, Maksilofacijalnu hirurgiju i Pedijatriju.

U Tuzli je boravilo 9 studenata iz Turske, Italije i Rusije. Studenti su obavljali kliničku praksu u Kliničkom centru Univerziteta u Tuzli i boravili su na klinikama za Kardiovaskularnu hirurgiju, Neurologiju, Invazivnu kardiologiju, Neurohirurgiju, Ginekologiju, Pedijatriju i Oftalmologiju.

Pored radnog dijela razmjene koju su svi studenti obavljali, naši članovi u Sarajevu i Tuzli su organizovali raznovrstan i zanimljiv socijalni program koji se sastojao od dvodnevnih izleta tokom vikenda i raznih jednodnevnih izleta, obilazaka i izlazaka tokom radnih dana.

Tako su studenti iz Sarajeva posjetili bosanskohercegoačke gradove Visoko, Travnik i Jajce prateći puteve Bosanskog kraljevstva. Također, studenti su učestvovali u Nacionalnom socijalnom programu i zajedno sa studentima iz Tuzle posjetili Hercegovinu (Počitelj, Vrelo Bune, Kravice i Mostar), Titin bunker u Konjicu, te išli na Rafting na Neretvi. Tokom sedmice članovi BoHeMSA LC Sarajevo organizovali su za studente Paintball i roštilj na Hreši, odlazak na Skakavac, obilazak Sarajeva i Vrela Bosne, odlazak u muzeje i mnoge druge aktivnosti.

Studenti u Tuzli imali su priliku posjetiti Međugorje, Mostar, Dubrovnik, Beograd i Novi Sad. Također, učestvovali su u Nacionalnom socijalnom programu. Naši članovi iz Tuzle organizovali su jednodnevene izlete na na jezero Modrac i ribnjak, druženja na vikendici i roštilj, odlazak u kino i na kuglanje.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.