Nacionalna skupština BoHeMSA

Race for the Cure
October 10, 2017
Tradicija studiranja i kulture u obrazovanju | Coimbra, Portugal
October 13, 2017
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U periodu od 06. do 08.10.2017. godine, održana je Nacionalna sesija Udruženja studenata medicine Bosne i Hercegovine „BoHeMSA“ sa LC Sarajevom u ulozi domaćina. Nacionalna sesija se održala u planinskom domu „Prijatelji prirode“ na Igmanu, te je na njoj učestvovalo preko 50 članova iz sva tri lokalna komiteta BoHeMSA-e,

Na početku sesije je predsjednica Udruženja, Amila Hadžimuratović pozdravila prisutne te je nastavljen rad po komitetskim sesijama, gdje je svaki nacionalni oficir vodio sesiju unutar svog komiteta sa svojim lokalnim dužnosnicima. Povodom završetka rada u sesijama uslijedio je i dnevni red skupštine, na čijem su početku lokalni oficiri predstavili izvještaj svojih timova u protekloj godini. Na skupštini se nakon izlaganja kandidata-članova s njihovim planom i programom za, pozicije na nacionalnom nivou u periodu 2017/18.g, prisutpilo i glasanju.

Na skupštini su jednoglasno usvojene sljedeće pozicije:
Amila Hadžimuratović, predsjednica Udruženja BoHeMSA
Adnan Šabić, nacionalni dužnosnik za medicinsku edukaciju – NOME
Lamija Hukić, nacionalni dužnosnik za javno zdravstvo – NPO
Ernard Mujanović, nacionalni dužnosnik za seksualno i reproduktivno zdravlje uključujući HIV/AIDS – NORA
Nedim Srabović, nacionalni dužnosnik za ljudska prava i mir – NOME
Džan Horozić, nacionalni dužnosnik za naučno-istraživačke razmjene – NORE
Nađa Zvizdić, nacionalni dužnosnik za profesionalne razmjene – NEO
Adnan Mujanović, osoba za odnose sa javnošću Udruženja BoHeMSA

Svim izabranim oficirma želimo mnogo sreće u narednom periodu, kao i našim članovima lokalnih komiteta koji žive cijelu priču BoHeMSA-e!

Po završetku planiranog dnevnog reda skupštine, započete su team building aktivnosti na obroncima Igmana gdje su naši članovi uživali u prirodnim ljepotama naše planinske države te se međusobno upoznavali, družili i radili na gradnji svojih prijatsljkih i profesionalnih veza. Bitno je napomenuti da je cijela skupština i sve njene aktivnosti protekle sa minimalnim utroškom budžetskih sredstava i posebnim naglaskom na očuvanje i unaprijeđenje svih prirodnih parkova i odmarališta, poput ovog na Igmanu.

Nadamo se da su članovi ponjeli pozitivna iskustva sa skupštine, da će nastaviti raditi zajedničkim snagama i sa istim duhom i u narednom periodu, te time učiniti svakog našeg člana, ali i studenta medicine, ponosnim da se može nazvati članom BoHeMSAe.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.